Vuurwerk

Vuurwerk in oktober??

Jazeker!

Als u een hond heeft die bang is voor vuurwerk en u wilt daar wat aan doen dat is het verstandig om op tijd te beginnen met trainen. Eigenlijk had u dan het beste al in januari kunnen beginnen maar als u nu begint kunt u mogelijk toch nog wat van de angst bij uw hond wegnemen zodat hij/zij eind van het jaar minder stress heeft bij de jaarwisseling.

Er is niet 1 aanpak van training die voor alle honden geschikt is. Iedere hond is namelijk anders. Wilt u echt met uw hond aan het werk om zijn/haar angst te verminderen dan is het verstandig om contact op te nemen met een gedragstherapeut om samen te bekijken welke aanpak voor uw hond het beste is.

Wat u zelf zou kunnen proberen om de angst voor het geluid wat te verminderen is het werken met een geluid cd/opname.
U zet de cd aan op een zeer laag volume (zo laag dat u het zelf eigenlijk niet hoort, honden hebben namelijk een veel beter gehoor dan ons) op het moment dat uw hond rustig is, als hij/zij bijvoorbeeld met een kong of kluif bezig is. Heel langzaam zet u dan per keer het geluid ietsje harder. Als u merkt dat uw hond tekenen van stress vertoont (niet meer willen kluiven, tongelen, meer spierspanning, wegkijken etc) dan bent u te snel gegaan en moet u weer een stapje terug in de training.

Neem voor meer informatie contact met ons op!