Tekenbestrijding

TEKENBESTIJDING

Het bestrijden van teken is vooral belangrijk om te voorkomen dat uw hond of kat een door teken overdraagbare ziekte oploopt.
Na de tekenbeet is er de eerste 24 uur nog geen verbinding tussen de gastheer (hond/kat/mens) en de maag van de teek. Op dat moment kunnen teken nog geen ziekten overbrengen. Het is dus belangrijk om dagelijks uw hond of kat te controleren en alle teken te verwijderen.
U kunt teken verwijderen met een tekentangetje. Zet het tangetje op de teek en draai rond. Door de ronddraaiende beweging laat de teek los. Trek niet te hard aan de teek. Als u te hard trekt kan het zijn dat de kop blijft vastzitten en dit kan ontstekingen geven. Gebruik geen alcohol, spiritus of slaolie als u de teek gaat verwijderen! De teek kan dan juist de ziekmakende stoffen overbrengen naar uw hond of kat. Als u de teek eenmaal verwijderd heeft kunt u de plek daarna wel ontsmetten met bijvoorbeeld wat alcohol of sterilium.
Helaas kunnen teken heel klein zijn en valt het niet altijd mee om alle teken te vinden tussen de haren van uw hond of kat. Het is daarom verstandig om naast het dagelijks controleren van uw hond of kat een middel te gebruiken dat teken doodt en eventueel ook afweert. Hiervoor zijn verschillende middelen verkrijgbaar.
Wilt u meer weten? Stel uw vraag hieronder of neem contact met ons op!