Tanden poetsen bij dieren: 5 tips

Wist u dat tandenpoetsen de beste manier is om tandvlees en tanden van uw huisdier gezond te houden en tandplak en tandsteen tegen te gaan? Wij geven u vandaag enkele tips over tandenpoetsen bij honden en katten:

  1. Gebruik een tandenborstel bedoeld voor het gebit van uw hond of kat. U kunt ook een vingertandenborstel gebruiken en voor katten zijn er ook speciale doekjes waarmee u het gebit kunt poetsen.
  2. Gebruik geen mensen tandpasta. Dit is giftig voor honden en katten! U kunt wel huisdierentandpasta gebruiken.
  3. Tijd en geduld is heel erg belangrijk! Neem de tijd om uw hond of kat het tandenpoetsen rustig in kleine stapjes en korte sessies aan te leren. Als ze er eenmaal een hekel aan hebben krijgt u het niet meer voor elkaar. U kunt beter wat langere tijd besteden aan het op een leuke manier aanleren van het poetsen, daar heeft u de rest van zijn/haar leven profijt van.
  4. Heeft u hulp of advies nodig met het aanleren van tandenpoetsen? Neem dan contact op met een hondentrainer of uw dierenarts.
  5. Heeft u een pup of kitten? Begin dan al op jongen leeftijd met het oefenen van tandenpoetsen. Jonge dieren leren dit vaak veel sneller dan ouderen dieren en op deze manier kunt u ook van jongs af aan problemen voorkomen.