Dentale röntgen

Wist u dat er een speciaal röntgenapparaat is om röntgenfoto’s van het gebit te kunnen maken?

Door het maken van dentale rongenfoto’s kunnen wij het gebit van uw huisdier veel beter beoordelen en behandelen indien nodig. Aan de buitenkant kunnen wij namelijk maar een deel van de tand of kies zien. De rest ligt verstopt onder het tandvlees. Beschadigingen onder het tandvlees zoals aantasting van de wortels kan alleen met een röntgenfoto in beeld worden gebracht.
Op de eerste foto ziet u een röntgenfoto van een kies van een hond. U kunt zien dat aan een van de wortels een klein haakje zit. Dit maakt het trekken van de kies moeilijker. Nu we de foto hebben weten wij waar dit haakje zit en kunnen wij hier met het trekken rekening mee houden. Daardoor besparen wij een hoop tijd waardoor uw huisdier sneller geholpen is en minder lang onder narcose ligt.
De wortel van de kies op de tweede foto is zoals u kunt zien ernstig aangetast. Deze aantasting is zonder foto niet zichtbaar. Er ligt zelfs een klein stukje wortel los van de kies. Als we de kies hadden getrokken zonder röntgenfoto hadden we dit niet geweten waardoor dat stukje wortel was blijven zitten en dat had mogelijk in de toekomst problemen kunnen geven.
Dit zijn twee voorbeelden waarbij het maken van een dentale röntgen kan helpen bij het beter behandelen van het gebit van uw huisdier. Er zijn er nog veel meer te bedenken.